dimarts, 3 d’abril del 2007

Merkataritza libreko zona des Bibles puisque si (era obvi això)

(zona de lliure comerç de les Bíblies perquè sí)
Aquesta mitja tarda, mentre un dels professors més carismàtic i personal, una persona pràctica com ella a soles, Vicent, ens parlava de coses en general que pel cas no interessen a aquells que s´estimen més emprar el temps culturitzant-se amb A tu lado i l´antiga Salsa Rosa (models de vertadera comunió amb l´autèntica divertida societat que ens envolta avui dia) pensava qui seria el llest de torn que, hàbil com ell a soles i amb l´ajuda innegable d´uns quants negrets, àrabs, asiàtics o ves a saber va dir un sant dia: mira,faig a crear el llibre més best seller de tots els best sellers que s´esgotarà quan la desesperació de la gentola arribi a un punt més que crític.
Clarament, algú va escriure un dia la Bíblia puisque li venia de gust; amb tota la seguretat del món li va passar com als primers participants d´un reality: no tenia ni la més mínima idea de com aniria la cosa: bé sa idea era captada amb gust pels ignorants de l´època (o tenien una creença en alguna cosa o es tallaven el cap directament) i el boom seria l´hòstia...o bé no el compraria ni son protagonista.
Imagineu (us tracto ja de tu) que per un moment un parent no tan llunyà d´Arnaldo hagués estat l´autor material d´aquest llibre, molts dels que ara el tenen com a llibre de capçalera però mai s´emportarien a la tauleta de nit perquè pesa massa (sí, ací tothom i totdon és catòlic apostòlic però ni tan sols han tocat la Biblieta de torn fil per randa) se´n desfarien de l´exemplar.
Si, al cap i a la fi,amb un sí es va fer París (que diuen els gabatxets), quatre rates van tenir la brillant idea de fer pensar a molta munió que tots som germanets, que el sexe és pecat sempre i quan el nen o la nena no doni son consentiment (no?) i que l´esglèsia és qui té l´última paraula, mai el conjunt i mai (encara menys) un llibret. Sembla mentida que tinguin els sants pebrots d´anar amb el cap ben alt pel carrer fent veure que fan bondat mentre continuen -en ple segle XXI- amb son propi merkataritza libreko zona. Per molts anys! (Ara tanqueu la paraeta i aneu a sopar).
Dedicat -quasi in extremis- a Vicent Escrivà. Merci.

1 comentari:

Anònim ha dit...

ciao...tot Bé?

buon lundedì di Pasqua!

baci!